Welke Manieren Van Energie Opwekken Zijn Belangrijk Geworden Voor Zaken Zoals Energie Vergelijken? Bekijk Het Hier

Door bijna elke maatregel ontploft de door de wind opgewekte energie in heel de wereld. Energie vergelijken in 2020 is heel normaal geworden, maar hoe zit het precies met de windenergie in de wereld? De groei wordt vooral beperkt door de beschikbaarheid van de turbines, omdat de turbines met een hoger rendement worden geïntroduceerd.

De wereldwijde windenergie-industrie is gegroeid van 11,8 miljard dollar in 2005 tot 17,9 miljard dollar in 2006. Clean Edge Research-projecten zullen de markt verdrievoudigen tot 60,8 miljard dollar in 2016. In de Verenigde Staten was windenergie in 2006 de op één na grootste bron van nieuwe opwekkingscapaciteit, met alleen aardgas als gevolg.

  • Er werd meer dan 2,4 GW aan nieuw vermogen geïnstalleerd, een toename van 27% die het totale Amerikaanse windvermogen op 11,6 GW bracht, genoeg om ongeveer 2,9 miljoen huishoudens van stroom te voorzien, volgens de American Energy Association. In de afgelopen 20 jaar heeft een sterke door DOE gefinancierde O&O-inspanning in combinatie met particuliere partnerschappen de basiskosten van windenergie verlaagd van ongeveer 80 cent/kWh tot slechts 4 cent/kWh.
  • In combinatie met de fiscale stimuleringsmaatregelen van de overheid, die een stimulans vormen van 1,9 cent/kWh voor de eerste 10 jaar van een project, en andere fiscale overwegingen, worden de kosten van windenergie zeer concurrerend en zijn ze soms lager dan die van conventionele opwekkingsbronnen.

Welke Landen In De Wereld Doen Er Veel Aan Energie Besparen Met Windenergie

In Canada is het windvermogen in 2006 bijna verdubbeld, waarbij 657 nieuwe MW is toegevoegd voor een totaal van meer dan 1,3 GW. Het doel van de Canadese vereniging voor windenergie is om tegen het jaar 2010 10.000 MW aan geïnstalleerde windenergie in Canada te hebben, genoeg om in 5% van de Canadese elektriciteitsbehoefte te voorzien.

Denemarken produceert momenteel meer dan 20% van zijn stroom uit de wind, een haalbaar doel voor Canada. Als windenergie 20% van Canada’s elektriciteit zou opwekken, zou het de op één na grootste bron van elektriciteit zijn, na waterkracht en vóór kernenergie, aardgas en steenkool.

De Meeste Europese Landen Doen Veel Aan Energie Vergelijken Op Basis Van Wind-Energie

De Europese landen nemen het voortouw in de Verenigde Staten en Canada bij het gebruik van windenergie. De totale capaciteit van de nieuwe windturbines die vorig jaar in de Europese Unie in gebruik werden genomen, bedroeg 8.554 MW, een toename van 935 MW ten opzichte van het totaal van 2006.

  • Het totale windvermogen dat eind 2007 was geïnstalleerd, zal ongeveer 90 miljoen ton CO2 per jaar vermijden en 119 Terawattuur produceren in een gemiddeld windjaar, wat overeenkomt met 3,7% van de elektriciteitsvraag in de EU.
  • In 2000 werd minder dan 0,9% van de elektriciteitsvraag in de EU gedekt door windenergie. De Europese landen hebben besloten dat windenergie in 2020 20% van hun opwekkingscapaciteit zal uitmaken.