Waarom is internetbeveiliging op het werk de afgelopen jaren steeds meer in gebruik? En hebben werknemers het ook door?

Het internet is niet meer weg te denken uit ons leven. Inderdaad, het internet is een krachtige kracht en het wordt gebruikt in het bedrijfsleven, het onderwijs, het vermaak, enz. Tegelijkertijd kan het internet gevaarlijk zijn, vooral voor kinderen. De toegang tot informatie is onbeperkt. Zo kunnen kinderen het slachtoffer worden van oplichters en zelfs criminelen. Daarom is het uiterst belangrijk om ervoor te zorgen dat uw kinderen veilige websites met de juiste inhoud bezoeken. Het gebruik van de internetbewakingssoftware kan zeer nuttig zijn voor ouders die voor hun kinderen zorgen.

Veel mensen weten niet dat het internet gecontroleerd kan worden op elke PC

De internetbewakingssoftware kan op een onzichtbare manier op een pc worden geïnstalleerd. Uw kinderen zullen dus niet eens raden dat u weet welke websites ze hebben bezocht. Een van de grootste voordelen van het gebruik van dergelijke software is de mogelijkheid om sites te filteren. Het is dus een uitstekende gelegenheid om ervoor te zorgen dat uw kinderen geen porno websites of andere gevaarlijke webpagina’s kunnen bezoeken. Het filter kan op verschillende manieren worden aangepast. De software is gebruiksvriendelijk, zodat ouders met minimale softwarekennis er gebruik van kunnen maken.

Is er veel software om het internet te bewaken op het werk?

De internetbewakingssoftware kan ook in kantoren worden gebruikt. Volgens de recente enquêtes gebruikt meer dan 50% van de werknemers het internet voor persoonlijke doeleinden. Dit is niet acceptabel, aangezien dergelijke werknemers niet hun topprestaties zullen laten zien. Bovendien is het internet zeer storend. Tegelijkertijd kunnen werknemers het internet nodig hebben om hun taken uit te voeren.

  • Wat is de oplossing? De internetbewakingssoftware zal het probleem oplossen. Als werknemers zich ervan bewust zijn dat ze gecontroleerd worden, zullen ze waarschijnlijk geen nieuwe foto’s uploaden naar hun Facebook-profiel. Overigens zijn sociale netwerksites erg populair en verslavend. U kunt de internetbewakingssoftware dus gewoon aanpassen, zodat werknemers niet in staat zijn om bijvoorbeeld Facebook te bezoeken.

Waarom worden werknemers vaker gecontroleerd op internet gebruik?

Er is een discussie gaande over de vraag of het ethisch verantwoord is om werknemers te controleren. De meeste mensen vinden het echter heel normaal dat werknemers zich bezig houden met hun werk, maar niet online chatten of het laatste nieuws lezen. De internetbewakingssoftware is zeer nuttig voor ouders die hun kinderen willen beschermen tegen de gevaren van het World Wide Web.