Veenendaal geniet na met ‘Volg de Koningin’ en tentoonstelling

Precies een maand na Koninginnedag opende de stand-in voor de koningin, samen met wethouder Hans Bouwmeester, de wandelroute ‘Volg de Koningin’. In gezelschap van het Koninginnedag Promotieteam wandelde ze de koninklijke route. Vervolgens liep ze verder om in winkelcentrum de Scheepjeshof een speciale Koninginnedagtentoonstelling te openen. In diverse etalages is daar een expositie gemaakt van attributen die op 30 april zijn gebruikt tijdens het bezoek van koningin Beatrix en haar familie.

Wandelgids

Voor iedereen die de sfeer van Koninginnedag 2012 nog eens wil proeven, is er een wandelroute uitgezet door de binnenstad van Veenendaal. Met behulp van QR codes kunnen bezoekers originele filmbeelden bekijken van 30 april, maar ook archiefmateriaal, anekdotes en verhalen over Veenendaal lezen op hun smartphone of iPad. Ook mensen die deze hulpmiddelen niet gebruiken kunnen de wandeling lopen met een handig uitvouwboekje dat klaarligt bij de VVV winkel naast Theater De Lampegiet. Dit is tevens het startpunt. Meer informatie is te vinden op www.volgdekoningin.nl.

Expositie in de Scheepjeshof

Als onderdeel van de wandelroute is in drie leegstaande panden in De Scheepjeshof een Oranjetentoonstelling georganiseerd. Veel foto’s van de dag en een aantal attributen van de Koninklijke route zijn hier terug te vinden, bijvoorbeeld de maquettes ‘Veenendaal van de toekomst’, de gebreide jurk en natuurlijk de zeepkist ‘de witte bruid’ waarin Prinsessen Maxima en Annette hebben gezeten. De oranjetentoonstelling is tot medio augustus in De Scheepjeshof te vinden.

Prijswinnaar Royaal shoppen

De mensen die op 30 april in Veenendaal waren, konden ook meedoen aan een prijsvraag. Iedereen die zich inschreef voor de e-mail nieuwsbrief van www.winkelstadveenendaal.nl maakte kans op een dagje Veenendaal onder begeleiding van een personal shopper met € 500,- zakgeld. Ariette Wijnveen, die op 29 april als stand-in voor koningin Beatrix optrad tijdens de generale repetitie, opende niet alleen de wandelroute en de Oranjetentoonstelling, maar selecteerde ook de winnares van het dagje Royaal shoppen. Anna Roosendaal bleek de gelukkige en krijgt binnenkort een royaal onthaal in Veenendaal.

Beste Binnenstad

De Volg de koningin wandeling is een initiatief van Promotie Veenendaal, maar wordt gedragen door meerdere samenwerkingspartners, waaronder de gemeente Veenendaal, Bureau Binnenstad en VVV de Vallei. Hiermee bouwt Veenendaal verder aan haar ambitie om de beste binnenstad van Nederland te worden.

TWITTER

> Proclaimer