31 januari 2012: Bijzondere oranje-initiatieven in Veenendaal

Vanochtend waren er twee bijzonder oranje-initiatieven vanuit de samenleving. Het college van B&W kreeg een Oranje Kaatje aangeboden en er ging een enorme bloementaart namens alle inwoners van Veenendaal richting Huis ten Bosch voor de verjaardag van de Koningin.

‘Oranje advocaatje’
Koningin Beatrix wordt vandaag 74 jaar en dat gaat dit jaar uiteraard niet ongemerkt aan Veenendaal voorbij. De Eekhoeve had van de gelegenheid gebruik gemaakt om een speciaal oranje advocaatje te ontwikkelen. Het college van B&W mocht deze als eerste proeven.

Bloementaart
Daarna legde burgemeester Ties Elzenga de laatste hand aan een grote bloementaart. Hij plaatste een roos op het bovenste plateau van de taart. Deze was naast rozen in diverse kleuren onder meer opgebouwd uit anjers en gerbera’s. Iedere taartlaag symboliseert een leeftijdscategorie van de Veense bevolking, van 0 tot 100. Kinderen van diverse basisscholen hebben in de afgelopen week tekeningen gemaakt en wensen opgeschreven voor de Koningin.

Kinderen naar Paleis Huis ten Bosch
Zo’n 60 kinderen waren vanochtend in de hal aanwezig bij het afronden van de taart. Zij zongen samen met de burgemeester uit volle borst ‘Lang zal ze leven’. Na het driemaal ‘hoera’ van alle aanwezigen gingen alle kinderen samen met de taart en alle tekeningen op weg naar Paleis Huis ten Bosch om de bloementaart aan de Koningin aan te bieden. Een zwaaiende Koningin begroette samen met haar familieleden de kinderen en bekeek de taart en de wenskaartjes. Dit initiatief van Roelofsen Bloemen en Meent&Bouman trok veel media-aandacht. Vanavond is dit onder meer te zien bij RTV Utrecht (18.00 uur), RTL Boulevard (18.30 uur), Hart van Nederland (19.00 uur) en het NOS Jeugdjournaal (18.45 uur).

TWITTER

> Proclaimer