Kunstenaars van Reinaerde verbeelden Koninklijke hoogheden

Vanaf woensdag 28 maart is er in het gemeentehuis Koninklijke kunst te bewonderen. Burgemeester Ties Elzenga en wethouder Hans Bouwmeester opende hier in het bijzijn van de kunstenaars, de expositie Reinaerde kunstwerken in de hal van het gemeentehuis Veenendaal.

Sinds bekend werd dat de koninklijke familie 30 april naar Veenendaal komt, zijn de Kunstenaars van Reinaerde creatief aan de slag gegaan. Bij de opening van de expositie gisteren presenteerden de kunstenaars Wil van Stuivenberg, Louis van Rhijn, Bert Gerards, Louis Stam en Angelique Groen van de ateliers van Reinaerde uit Veenendaal, Wijk bij Duurstede en Utrecht vol trots een gedeelte van hun werk.
Ieder op hun eigen wijze en met veel enthousiasme hebben ze koningin Beatrix, prins Willem Alexander en prinses Máxima vastgelegd op schilderij en in keramiek.

De ateliers van Reinaerde Werk en Dagbesteding zijn in de hele provincie Utrecht te vinden. In Veenendaal is de groep Kunst op dagcentrum De Ontmoeting actief. Binnenkort vestigt deze groep Kunst zich in de nieuwe Bombardon aan de Achterkerkstraat 14 te Veenendaal, alwaar u de kunstenaars dagelijks aan het werk kunt zien terwijl u in de koffiecorner geniet van een kopje koffie met vers gebak uit de bakkerij en u tevens kunt zien hoe het gebak, de verkleedkleding en andere cadeaus voor de klanten vervaardigd worden door mensen met een verstandelijke beperking.

 

 

TWITTER

> Proclaimer