Koninginnedag viert de lente!

Dinsdag 20 maart, de start van de lente. De eerste voorjaarsbloemetjes komen tevoorschijn en luiden een bijzondere tijd in. Een mooie aanleiding om Koninginnedag 2012 in Veenendaal een passend voorjaarstintje te geven. Burgemeester Ties Elzenga en hét bloemenmeisje van Veenendaal plantten daarom dinsdag 20 maart om 11 uur bloemen in de Koninklijke driekleur. Koningin Beatrix ontvangt van ditzelfde bloemenmeisje op 30 april een boeketje bloemen.

Het begin van de lente wordt altijd door veel mensen toegejuicht. Voor gemeente Veenendaal is dit een extra bijzonder moment. De lente staat namelijk in het teken van het bezoek van de Koninklijke familie op 30 april. Er wordt hard gewerkt aan de voorbereidingen voor Koninginnedag.

In het groene Veenendaal krijgt het bloemenperk op de kruising Grote Beer/Rondweg-west deze lente het thema Koninginnedag. Rode, witte en blauwe bloemen vormen hier samen de Nederlandse vlag. De burgemeester en het bloemenmeisje, de vierjarige Rosa de Jager uit Veenendaal, plantten samen de laatste bloemen. Hét teken dat de lente in de voorbereidingen van Koninginnedag 2012 is begonnen.

Bloemenkinderen
Naast het bloemenmeisje van Veenendaal is de projectorganisatie Koninginnedag 2012 nog op zoek naar meer kinderen die de bloemen willen uitreiken aan de prinsessen. Alle jongens en meisjes die op 30 april aanstaande 5, 6, 7, 8 of 9 jaar oud worden en in Veenendaal wonen, kunnen zich melden via koninginnedag2012@veenendaal.nl. Meld je in ieder geval aan voor vrijdag 30 maart 2012.

TWITTER

> Proclaimer