Horlogerie Van Manen ontvangt eerste Koninginnedagpakket voor ondernemers

Koninginnedag 2012 komt steeds dichterbij. Over minder dan vijf weken is het de grote dag voor Veenendaal. De komende periode kleurt Veenendaal daarom steeds meer oranje. Aan ondernemers wordt gevraagd hieraan bij te dragen door hun etalage te versieren. Hiervoor ontvangen zij begin april een pakketje met daarin de sjerp van Veenendaal. Rijk van Manen, van Horlogerie Van Manen, nam deze week de allereerste sjerp in ontvangst.

Promopakket
Langzamerhand neemt de oranjekoorts toe en ook de binnenstad wil de bezoekers laten zien dat men zin heeft in Koninginnedag. Om de ondernemers daarbij te helpen krijgen ze allemaal een promotiepakket met verschillende dingen om hun etalage te versieren. In de tweede week van april ontvangen alle ondernemers in de binnenstad een tasje met daarin informatie over het bezoek van de Koninklijke familie aan Veenendaal en promotiemateriaal. Zo krijgen de ondernemers sjerpen, ballonnen en oranje strikken. Daarnaast bevat het pakket de Voorpretkalender: een overzicht van allerlei evenementen die de komende maanden in Veenendaal georganiseerd worden. Alle binnenstadsondernemers worden uitgedaagd om hun etalages oranje te versieren en de mooiste etalages worden onder de aandacht van de lokale media gebracht.

Oranje sjerpen
De komende weken worden in Veenendaal 30.000 sjerpen uitgedeeld aan de binnenstadsondernemers, maar ook aan het winkelend publiek, inwoners en anderen. Omdat de ondernemers in de binnenstad in de aanloop naar 30 april hun etalages alvast willen versieren ontvangen zij als eerste de sjerpen. Ook voor de bewoners van Veenendaal zijn er straks volop oranje sjerpen beschikbaar, zodat op 30 april heel Veenendaal oranje kleurt.

Gratis
Vanaf 11 april liggen voor alle inwoners onder meer op het gemeentehuis en in de Cultuurfabriek gratis sjerpen klaar, op vertoon van een bon die 11 april wordt gepubliceerd op de Gemeentepagina’s in de Veenendaalse krant. Een overzicht van alle distributiepunten en achtergrondinformatie over de sjerpen staat vanaf die datum ook op deze website www.koninginnedag2012.nl.

Kinderen
Ook de schoolkinderen worden niet vergeten. Medewerkers van de Koninginnedagorganisatie gaan in de tweede week van april de basisscholen langs om de sjerp uit te delen, zodat de kinderen op Koninginnedag 2012 in Veenendaal deze sjerp kunnen dragen. Zij hoeven dus niet de bon uit de Veenendaalse Krant te knippen.

Bundelen
Door de krachten te bundelen, krijgen binnenstadsondernemers in de aanloop naar Koninginnedag eenduidige informatie van Bureau Binnenstad, Promotie Veenendaal, Gemeente Veenendaal en de stichting Oranjedag. Op 2 april zijn deze partijen ook allemaal aanwezig bij de onthulling van de Koninginnedagroute. Deze perspresentatie wordt georganiseerd door de gemeenten Veenendaal en Rhenen in samenwerking met de provincie Utrecht en de Rijksvoorlichtingsdienst.

TWITTER

> Proclaimer