De Hofleveranciers van Veenendaal

In de serie ‘De Hofleveranciers van Veenendaal’ worden de bedrijven uit Veenendaal met een Koninklijke onderscheiding beschreven. Veenendaal kent één bedrijf met het predicaat Koninklijk en vier bedrijven met het predicaat Hofleveranciers. Elke week wordt er op één van deze hoffelijke bedrijven voorgesteld.

Hofleverancier Weijman Vastgoedonderhoud
Weijman Vastgoedonderhoud draagt sinds 2008 het predicaat Hofleverancier. Hofleverancier word je niet zo maar. Daar gaat een intensieve externe toetsing van de bedrijfsvoering aan vooraf. Daarnaast moet voldaan worden aan een aantal strenge criteria en voorwaarden. Zo moet de directie van onbesproken gedrag zijn, het bedrijf minstens 100 jaar oud zijn en een toonaangevende positie in Nederland innemen. Best een bijzondere prestatie dus, zeker omdat de voorwaarde om minimaal 100 jaar te bestaan op niet veel bedrijven van toepassing is en getuigt van een solide organisatie. Voor Weijman betekent het hofleverancierschap meer dan alleen de toevoeging van het predicaat aan het bedrijfslogo. Het staat voor kwaliteit, soliditeit en continuïteit.

Villa Eikenhorst
Weijman is actief in de letterlijke zin van het woord, gezien de eervolle opdrachten die voor de koninklijke familie zijn uitgevoerd. In de jaren zestig werd de woning van de toenmalige prinses Beatrix en prins Claus, kasteel Drakensteijn in Baarn, in samenwerking met de Rijksgebouwendienst geschilderd. Ook in 1985 deed Weijman Vastgoedonderhoud het schilderwerk van Villa Eikenhorst in Wassenaar, waar op dit moment kroonprins Willem Alexander met zijn gezin woont. In de tussentijd en ook daarna verzorgde Weijman het onderhoud van het koninklijke stallencomplex van Paleis het Loo in Apeldoorn, de woning van prinses Margriet en de heer Van Vollenhove.

Trots
Directeuren van Weijman Vastgoedonderhoud, William van de Pol en Eric van de Pol: “Onze medewerkers zijn er trots op te werken bij een bedrijf met iets extra’s. Een stevige positie in de top van de onderhoudsbranche, bekroond met het predicaat Hofleverancier. Er zijn maar weinig bedrijven die dat evenaren. Vanzelfsprekend sponsoren wij de Stichting Oranjedag Veenendaal. Op Koninginnedag zullen we met een groot aantal personeelsleden acte de présence geven. Wie weet, geven we alle leden van de koninklijke familie wel een feestelijk likje oranje op de wangen. We zijn per slot van rekening wel hofleverancier.”

TWITTER

> Proclaimer