Cultuurfabriek Veenendaal breit voor Koninginnedag

De Koninklijke familie komt 30 april naar Rhenen en Veenendaal en dit zorgt in Veenendaal voor veel enthousiasme. Naast de activiteiten die gemeente Veenendaal organiseert nemen ook ondernemers, inwoners en instellingen initiatieven voor koningindag 2012. Zo hebben de partners van de Cultuurfabriek; de bibliotheek, kunstuitleen, Viseum Veenendaal en Historische Vereniging Oud-Veenendaal twee activiteiten bedacht om alvast in de feeststemming te komen.

Wildbreien
De Cultuurfabriek organiseert in maart en april de expositie ´Beelden voor Beatrix’. Deze expositie toont in sculpturen en beeldmateriaal de grote passie van de koningin voor beeldhouwen. De Cultuurfabriek heeft naast deze expositie ook het originele idee “Steek in voor de Koningin” bedacht, waarbij het de bedoeling is dat iedereen de stad gaat versieren met wildbreien. Het doel van de breiactie is dat inwoners leuke patronen breien en deze ergens in Veenendaal gaan plaatsen, zodat er overal vrolijke wilde breiwerkjes verschijnen.

Iedereen kan mee doen en zo een eigen bijdrage leveren aan het feestelijk versieren van onze stad voor het grote feest op 30 april. Gemeente Veenendaal is trots op de initiatieven die komen uit de Veense bevolking om van Koninginnedag een groot feest van te maken.Voor meer informatie over de activiteiten van de Cultuurfabriek waaronder het wildbreien kunt u terecht op de website van de bibliotheek. ww.bibliotheekveenendaal.nl

TWITTER

> Proclaimer