Burgemeester Elzenga neemt oranje fiets in ontvangst

Veenendaal kleurt steeds meer oranje. Reden voor burgemeester Ties Elzenga om zich de komende maand op een oranje fiets te verplaatsen. Dinsdagmiddag 27 maart 2012 om 13.00 kreeg hij zijn oranje fiets overhandigd bij Rein Veenendaal Fietsen. Met deze fiets bezoekt hij tot 30 april diverse activiteiten die plaatsvinden in de voorbereidingen op Koninginnedag in Veenendaal.

Elzenga: “Om me heen zie ik dat Veenendaal steeds meer oranje kleurt, mensen leven echt toe naar 30 april. De één versiert zijn huis, de ander doet iets extra’s in zijn tuin. Ik fiets de komende maand op een oranje fiets. Die gebruik ik om de vele oranjeinitiatieven en de diverse repetities voor de Koninklijke route te bezoeken. Met de fiets kun je je in Veenendaal dan toch het makkelijkst verplaatsen.”

Koninklijke route en programma
Maandag 2 april wordt in een gezamenlijke persconferentie van de Provincie Utrecht, Rijksvoorlichtingsdienst, Politie Utrecht, Gemeente Rhenen en Gemeente Veenendaal de Koninklijke route en het programma voor 30 april bekendgemaakt. Dan wordt ook duidelijk hoe Veenendaal die dag het best bereikbaar is voor de vele bezoekers die Koninginnedag bezoeken. Veenendaal zorgt bijvoorbeeld voor meerdere gratis fietsenstallingen in het centrum. Elzenga adviseert mensen vanuit de regio dan ook om zoveel mogelijk met de fiets naar Veenendaal te komen: “We hopen op schitterend weer die dag en richten alle voorzieningen zo in dat we vele bezoekers kunnen verwelkomen in ons centrum. Met de fiets kun je bovendien het dichtst bij de Koninklijke route komen.”
Voor mensen die van ver komen zijn er aan de rand van Veenendaal parkeertransferia. Vanaf deze parkeerplaatsen rijden pendelbussen naar het centrum.

 

TWITTER

> Proclaimer