Burgemeester breit voor Koninginnedag

Afgelopen zaterdag 24 maart deed burgemeester Ties Elzenga samen met zijn echtgenote mee aan de wildbreiactie “Steek in voor de Koningin”. De wildbreiactie wordt georganiseerd door De Cultuurfabriek en staat in het teken van Koninginnedag 2012. Jong en oud breien samen om Veenendaal te versieren voor de komst van de Koninklijke familie op 30 april.

Wildbreien
De laatste jaren is breien weer helemaal ‘in’ en wildbreien is zelfs nog hipper: bomen, hekken, parkeermeters of fietsenrekken worden ‘aangekleed’ met breisels in allerlei kleuren en patronen. Het leuke aan wildbreien is dat iedereen mee kan doen, er komen geen moeilijke patronen aan te pas en van het resultaat kan iedereen meegenieten. Het wildbreicafé trok afgelopen zaterdag veel breiers, waaronder veel jonge mensen. Ook de burgemeester en zijn vrouw en de wethouders Henk van Soest, Hans Bouwmeester, Arianne Hollander en Marco Verloop namen de breipennen ter hand en lieten hun creatieve talent zien.

Breicafé
Ook de komende zaterdagen (tot 28 april) is het breicafé van 10:00-16:00 geopend in de Cultuurfabriek. Hier wordt u op weg geholpen, zijn er voorbeelden te zien en kunt u met andere brei(st)ers inspiratie opdoen. De kleuren rood-wit-blauw of oranje zijn (gratis) verkrijgbaar in het ‘breicafé’ voor verwerking in uw breisel. Aanmelden is niet nodig, deelname (ook aan het breicafé) is gratis. Contactpersoon bij de bibliotheek is Corry Kooij, t (0318) 58 26 69, ckooij@bibliotheekveenendaal.nl. Zie voor meer informatie ook www.bibliotheekveenendaal.nl.

TWITTER

> Proclaimer