Horecaondernemers en gemeente Veenendaal maken afspraken rondom Koninginnedag

Op zaterdag 28 april gelden in Veenendaal voor de horeca de reguliere openingstijden (tot 03.00 uur). Dat is de conclusie van een overleg tussen de gemeente en horecaondernemers in het centrum. Op zondagavond sluit de horeca om 21.00. De geplande opbouwwerkzaamheden voor de Koninklijke route op de zaterdag worden nu zoveel mogelijk om de openingstijden van de horeca heen georganiseerd. De horecaondernemers zorgen er samen met de politie en de gemeente voor dat de bezoekers van de horeca het centrum zonder verstoringen kunnen verlaten.

Burgemeester Elzenga spreekt van een constructief gesprek met de horeca. “Alle partijen staan achter deze oplossing en zetten zich in om dit weekend zo goed mogelijk te laten verlopen. We hebben goed met elkaar gesproken en begrijpen elkaars belangen. Aan de openingstijden op zondag zal in verband met veiligheid niets veranderen, dat blijft 21.00.”

Voorzitter van Horeca Veenendaal Sytse Tamminga: “De vroege sluiting van de horeca op Koninginnenacht is een aderlating, maar we begrijpen dat vanwege de voorbereidingen dit niet anders kan. Verder blijven we de komende tijd met de gemeente in gesprek om er op Koninginnedag samen, ook na het vertrek van de koningin, een fantastisch feest van te maken. Wat ons betreft betekent dat veel live muziek en artiesten op diverse podia door het centrum.”

Snel ombouwen
Zowel horeca als gemeente is er alles aan gelegen om de bezoekers op Koninginnedag naar de binnenstad te krijgen en daar te houden. Na het vertrek van de Koninklijke familie wordt daarom de binnenstad zo snel mogelijk omgebouwd, zodat in de horecagelegenheden en op straat uitgebreid gelegenheid is om op een gezellige manier met elkaar feest te vieren.

Informatiebijeenkomsten
Op Koninginnedag 2012 bezoekt de Koninklijke familie Veenendaal voor de jaarlijkse viering van dit bijzondere volksfeest. Daarnaast brengen die dag duizenden mensen een bezoek aan de binnenstad. Om deze dag feestelijk en veilig te laten verlopen, is er nu al volop aandacht voor de benodigde voorzieningen en maatregelen. De voorbereidingen voor het feest zijn in volle gang. Tijdens informatiebijeenkomsten in het gemeentehuis op maandag 30 januari en dinsdag 31 januari kregen inwoners en ondernemers uit het centrum uitleg over bereikbaarheid, de thema’s waarmee Veenendaal zich presenteert en de diverse andere festiviteiten op 30 april. Aan de hand daarvan werd duidelijk wat dit betekent voor direct betrokken inwoners en ondernemers.

TWITTER

> Proclaimer