De Cultuurfabriek pakt de draad weer op

De Cultuurfabriek pakt de draad van de oranje-activiteiten weer op. Aanstaande zaterdag 10 maart vindt het eerste breicafé rondom de wildbreiactie ‘Steek in voor de Koningin’ plaats.

Wildbreien
De laatste jaren is breien weer helemaal ‘in’ en wildbreien is zelfs nog hipper: bomen, hekken, parkeermeters of fietsenrekken worden ‘aangekleed’ met breisels in allerlei kleuren en patronen. Wie even Googlet op ‘wildbreien’ of ‘urban knitting’ krijgt een aardig beeld van wat dit inhoudt. Het leuke is dat iedereen mee kan doen, er komen geen moeilijke patronen aan te pas en van het resultaat kan iedereen meegenieten. De Cultuurfabriek vraagt, in aanloop naar 30 april, alle Veenendalers de breipennen (weer) ter hand te nemen en te laten zien hoeveel creativiteit er onder de bevolking te vinden is. Iedereen kan gewoon thuis aan de slag gaan met 2 breipennen en wat restjes wol.

Breicafé
Wie het leuker vindt om samen met anderen te breien of wie nog wel wat inspiratie of hulp kan gebruiken, is van harte welkom in de breicafés. Van zaterdag 10 maart t/m zaterdag 28 april is er elke zaterdag van 10 tot 16 uur een breicafé in De Cultuurfabriek. Daar wordt u op weg geholpen, zijn voorbeelden te zien en kunt u met andere brei(st)ers inspiratie opdoen. De kleuren rood-wit-blauw of oranje zijn (gratis) verkrijgbaar in het ‘breicafé’ voor verwerking in uw breisel.

Restjes wol over?
Ter ondersteuning van de deelnemende wildbreiers vragen we alle Veenendalers hun restanten breiwol op te zoeken en in te leveren. Heeft u op zolder nog een bolletje of een voorraadje wol liggen? Lever dat dan in bij De Cultuurfabriek (daar staat een échte, originele wolmand afkomstig uit de Scheepjeswolfabriek!) óf bij een inzamelpunt in één van de volgende winkels: de Wolpoort (Patrimoniumlaan 20), Hobby en Handwerk van de Vooren (Julianastraat 3), CeKa Stoffen (Prins Bernhardlaan 22), Jackies Atelier (Stationsstraat 61).

Aanmelden is niet nodig, deelname (ook aan het breicafé) is gratis. Contactpersoon bij de bibliotheek is Corry Kooij, t (0318) 58 26 69, ckooij@bibliotheekveenendaal.nl. Zie voor meer informatie ook www.bibliotheekveenendaal.nl.

TWITTER

> Proclaimer