Burgemeesters presenteren website en logo Koninginnedag 2012

“Iedereen die iets wil weten over Koninginnedag 2012 in Rhenen en Veenendaal kan voortaan terecht op http://www.koninginnedag2012.nl.” Met die woorden onthulden burgemeester Joost van Oostrum van de gemeente Rhenen en zijn collega Ties Elzenga van Veenendaal een speciale website voor Koninginnedag 2012. Dit gebeurde tijdens een persmoment op woensdag 4 januari in het gemeentehuis van Veenendaal. Tijdens deze bijeenkomst werd ook het logo voor het bezoek van de Koninklijke familie aan de zuidoosthoek van de Provincie Utrecht voor het eerst getoond.

De website geeft inwoners, bezoekers en andere geïnteresseerden in de aanloop naar 30 april actuele informatie over de komst van de Koninklijke familie. Op die manier zijn mensen straks op de hoogte van de mogelijkheden voor bijvoorbeeld parkeren, bereikbaarheid, programmaonderdelen en locaties.

Meer dan alleen Koninklijk bezoek
Het Koninklijk bezoek is natuurlijk het hoogtepunt van Koninginnedag in beide plaatsen, maar daarnaast vinden net als ieder jaar tal van activiteiten plaats op Koninginnedag. “Het wordt een groot volksfeest waar heel veel mensen plezier aan zullen beleven”, aldus burgemeester Ties Elzenga van Veenendaal. “Overigens organiseren we dat als gemeenten niet alleen. We betrekken volop mensen en organisaties bij de invulling van de diverse programmaonderdelen.”

Logo en website
Het logo heeft drie varianten. Daarmee wordt duidelijk gemaakt of de betreffende informatie over Koninginnedag in Rhenen, Veenendaal of over beide gemeenten in de provincie Utrecht gaat. “Een eigen logo voor Koninginnedag 2012 versterkt de herkenbaarheid voor het publiek in de komende maanden en zorgt voor een feestelijke uitstraling” aldus burgemeester Joost van Oostrum.
Op http://www.koninginnedag2012.nl is de komende maanden alle informatie te vinden over Koninginnedag in Rhenen en Veenendaal. Samen met Stichting Oranjedag en diverse betrokkenen instellingen wordt nu gewerkt aan de invulling van het programma op 30 april. Dit wordt begin april bekendgemaakt.

Informatiebijeenkomsten inwoners en bedrijven
Eind januari zijn er in zowel Rhenen als Veenendaal bijeenkomsten voor inwoners en bedrijven in het centrum over Koninginnedag en wat dit voor hen betekent.

 

 

 

> Proclaimer