Efficient Energie Verbruiken Is In Nederland De Afgelopen Jaren Behoorlijk Populair Geworden, Maar Hoe Zit Het In Andere Grote Landen?

In principe is energie-efficiëntie alles wat helpt om uw elektriciteitsrekening te verlagen en de natuurlijke hulpbronnen te sparen. Stel, je hebt een energievarken van een koelkast met een ontbrekende deurafdichting en je installeert een nieuwe deurafdichting – heb je de koelkast energiezuiniger gemaakt? Als u energie wilt besparen en onze energierekening wilt verlagen, ja, dan hebt u de koelkast energiezuiniger gemaakt. Ik hou van deze definitie. Jammer dat het niet klopt.

  • Door de deurverzegeling van de koelkast te vervangen is er energie bespaard, maar de koelkast is natuurlijk nog steeds het oude zwijn dat hij altijd al was. Het lijkt erop dat energiebesparing niet hetzelfde is als energiezuinigheid. Ik wou dat het zo eenvoudig was, maar als het de energierekening verlaagt, zou het wel eens energiebesparend kunnen zijn en zou het wel eens energiezuinig kunnen zijn.

Nou, laten we de deur dichtdoen en op deze manier naar de energie-efficiëntie kijken.

Het omzetten van energie: Het omzetten van energie uit zijn natuurlijke vorm (olie, aardgas, waterkracht) naar het door ons beoogde gebruik is nooit helemaal succesvol. Een deel van de energie wordt niet volledig omgezet en ontsnapt en gaat verloren. In oudere aardgasovens bijvoorbeeld verwarmt minder dan 60% van de potentiële energie in het gas daadwerkelijk de woonkamer.

Het energieverbruik neemt elk jaar toe

Onderzoekers en analisten denken al jaren na over het bruto nationaal product en het stroomverbruik dat aan de ellebogen moet worden aangesloten. Het BNP nam toe en het energieverbruik nam toe en dat was ook zo. De heck met koelkastdeur afdichtingen, er waren meer koelkasten dus er was meer energieverbruik en dat was OK.

Hoe kun je je woning energietechnisch verbeteren?

We kijken vandaag de dag een beetje anders naar een deurafdichting. We beseffen nu dat we efficiënter moeten worden om onze levensstandaard, onze veiligheid en ons milieu te behouden. De term energiezuinig beschrijft dan onze inspanningen om energieverspilling te verminderen en meer energievoordelen te bieden met minder schade aan het milieu.

Voordelen van energie efficiënt werken

De voordelen van energie-efficiëntie: Energiezekerheid: Ik heb gehoord dat sommige milieubeschermers het gevoel hebben dat energie-efficiëntie pas echt populair wordt als de veiligheid in huis nauwer verbonden is met energiebesparing. In dit geval gaat veiligheid iets verder dan een individuele woning. Energiezekerheid voor gemeenschappen betekent minder afhankelijkheid van buitenlandse brandstofvoorraden en minder kwetsbaarheid voor prijs- en aanbodschommelingen