Een van de beste overbruggingsfinancieringen kan goed uitpakken voor je bedrijf, maar wat zijn de belangrijkste voorwaarden?

Overbruggingsfinanciering is een van de beste manieren om eventuele tekorten te dekken op momenten dat u betrokken bent bij een arbitrage of dringend geld nodig hebt zonder dat u een ‘full status’ lening (met kredietcontrole, inkomensevaluatie e.d.) wenst te doorlopen. Samengevat maken ze het veel gemakkelijker voor kredietnemers om snel geld te regelen – dat is hun winstoogmerk. Ze zijn snel en relatief gemakkelijk te krijgen.

  • Het belangrijkste doel van een overbruggingskrediet is, zoals de naam al doet vermoeden, het overbruggen van de kloof tussen de kostprijs van een activum en het budget van de kredietnemer, bijvoorbeeld wanneer ze net een huispost hebben gekocht die de oudere verkoopt en wachten op de opbrengst. Door middel van overbruggingsfinanciering kopen ze het nieuwe huis en krijgen ze wat tijd aan hun zijde om de opbrengst te innen en af te betalen.

Hoe zit het met brugfinanciering van bijvoorbeeld hypotheken?

Wat brugfinanciering onderscheidt van hypotheken is het hogere risico dat het met zich meebrengt en de manier waarop het wordt onderschreven, met alleen het eigendom van de lener als onderpand. Ze zijn over het algemeen verkrijgbaar in twee formaten: Open Overbruggingskrediet en Gesloten Overbruggingskrediet

Verschillen tussen open en gesloten overbruggingsleningen, waarom zou je deze kiezen

Open Overbruggingskredieten laten kredietnemers toe om geld te lenen, zelfs wanneer er geen sprake is van de verkoop van een specifieke woning. Het is de ideale keuze wanneer men geld nodig heeft om een woning te verbeteren om een betere verkoopprijs te bereiken, of zelfs alleen voor een snelle zakelijke geldinjectie. De betalingstermijn is korter, meestal tussen 6 en 9 maanden, en het geleende bedrag moet voor het verstrijken van de termijn worden terugbetaald.

De leningsbedragen zijn gerelateerd aan de waarde van het onroerend goed en dit wordt meestal bepaald door een taxatie van het onroerend goed of door te kijken naar wat in de buurt van het onroerend goed recentelijk is verkocht.

  • Het “open” karakter van deze leningen is echter te wijten aan het feit dat er niet noodzakelijkerwijs een vaste aflossingsdatum – vandaar de naam – is, maar er zal een maximale looptijd van de lening zijn. Zoals gebruikelijk kan het onroerend goed in geval van wanbetaling natuurlijk weer in bezit worden genomen door de kredietverstrekker.
  • Openstaande leningen nemen meer tijd in beslag en vereisen meer details van de kredietnemers, dus als u gebruik wilt maken van deze optie, is het het beste dat al het papierwerk aanwezig is.